tuinverhalen en vakkundige oplossingen

profiel

Een-zee-van-tuin helpt je bij het inrichten en  aanleggen van een goede tuin. Eentje die past bij jouw huishouden en die bovendien klimaatbestendig is. Dat bespaart je veel hoofdbrekens over droogte of wateroverlast.  
We zijn gespecialiseerd in:
– Groeiplaatskennis, wat groeit het beste en hoe kun je dat slim gebruiken.
– Waterhuishouding, anticiperen op wateroverlast en droogte
– Lichtval, het spel van licht en donker is essentieel voor de groei van planten en het welbevinden van mensen. Het bepaalt de sfeer van je tuin
– Zelf meewerken, link naar Haal meer uit je Tuin.

0642326737
pleisterplaats@eenzeevantuin.nl

Een zee van tuin is een project met een ruime blik op tuinen, opgezet door Margo Planthof. Vanaf 2000 werkt ze aan tuin- en landschapsprojecten.  In 2010 studeerde ze  af  als landschapsontwerper aan Larenstein Velp W U. Daarvoor deed ze Spaans aan de RU Utrecht en werkte ze 15 jaar in Spanje. Ze heeft beroepshalve veel gereisd en  kennis vergaard over tuinen, parken, natuur en  ontwikkelingen in agrarische gebieden in Nederland, Spanje en Japan. Tegenwoordig is Nederland haar thuisbasis. Ze  werkt ook  als onderzoeker en coördinator voor tv-documentaires.


Publicaties:
Pieken en Dalen, Wageningen 2009. Bink, Marcellis, Planthof
Bostuin
Aan de rivier
Uitgesproken
Emmers onder een lek dak

Betrokkenheid
Het is fijn als iemand ontdekt dat een tuin een dynamisch ding  is, meer dan een mooi plaatje. Dat een tuin steeds in ontwikkeling is, dat ons handelen gevolgen heeft voor onze omgeving en de toekomst.

Verantwoordelijkheid
We gaan we zoveel mogelijk in zee met leveranciers van ecologische beplanting en producten. Zelf nadenken en tot veilige oplossingen komen om het milieu en de mens gezond te houden, is leuker dan klakkeloos regels opvolgen. Dus wij vermijden chemische onkruidverdelgers, insecticiden en andere schadelijke stoffen.

Een-zee-van-tuin is  actief in Noord-Holland, Friesland, Flevoland, Twente en Spanje.

[one-third]Margot Planthof, tuinarchitect en landschapontwerper[/one-third]

[two-thirds-first]
Opdrachten

[/two-thirds-first]
[one-third class=”bijschrift”]

linksboven: dichtgegroeide cipressenlaan wordt opengemaakt zodat de bewoners van het fraaie uitzicht kunnen genieten. Boomstammen worden verwerkt in stabiliserende landschapselementen.
rechtsboven: nieuwe borderbeplanting
midden links: gevelaanzicht Menton.
midden rechts: nieuwe beplanting verbetert uitzicht en behoedt bodem voor uitdroging.
onder: bouwplaats wordt vrije uitzichttuin

[/one-third]

[two-thirds-first]
Uitkijken naar de toekomst
“Het mooiste van mijn werk zijn de momenten wanneer ik zie, hoe iemand ontdekt dat groen meer is dan een plaatje. Dat een tuin steeds in ontwikkeling is en dat ons handelen gevolgen heeft voor onze omgeving en de toekomst.”
[/two-thirds-first]