Ook met een mooie wintertuin help ik u graag.

Dat doe je met opruimen, seizoensplanning maken en ontwerpen. Voor hulp bij een goed tuinplan: pleisterplaats@eenzeevantuin.nl tel.0642346737

Ontwerpen is samenstellen met kennis en gevoel. Het is de ruimte rond je huis uitbeelden in functies, ruimte en schoonheid. Boeiend werk, met een flink portie onderzoek. Tijdens dat werk en naderhand, is de voldoening verrassend. Andere tuinen bekijken en tuinenboeken bestuderen, zijn leuke onderzoeksmethodes om op goede ideeën te komen.

Seizoensplanning. Mensen die tuinieren blijven langer gezond, zegt men. De buitenlucht en het vooruitdenken aan zaaien en oogsten bevordert de vitaliteit. En dat geldt zeker voor tuiniers die streven naar biodiversiteit, want daarbij hou je rekening met de invloed die planten en dieren op elkaar hebben. Je ontwikkelt gevoel voor een groter geheel.


Opruimen is nieuwe kansen scheppen. Het vergt aandacht en tijd. En precies dat geeft ons nieuwe inzichten en ideeën.
Rustig en regelmatig. Dagelijks of wekelijks een rondje door de tuin maken. Weer of geen weer. Je knapt ervan op. Noteer aan het einde van het rondje de dingen die je wilt aanpakken.